Суп із клейками в казані на мангалі
Пропонуємо вам приготувати незвичайну страву для великої компанії. Спробуємо здивувати ваших гостей:)
Інгредієнти:
- Яловичина: 1кг
- Болгарський перець: 2 шт.
- Помідори: 3 шт.
- Лук: 2 шт. (великих)
- Морква: 3 шт.
- Кінза: 1 пучок
- Перець гострий: 2 шт. (за смаком)
- Часник: 1 головка
- Чорний мелений перець
- Сіль
- Яйце: 2шт
- Томатна паста: 2ст.л.
- Рослинна олія
- Вода
- Коріандр
- Мука: 500гр
- Насамперед займемося тестом. Муку потрібно обов'язково просіяти. Додаємо сіль, два яйця й 1 ст. л. олії.
- Починаємо місити тісто, поступово додаючи воду (приблизно 250 мл). Коли заміняли гарну грудку (тесто має добре відставати від стінок і бути тугім), завертаємо в целофан і вирушаємо в прохолодне місце.
- А тим часом розпалимо багаття (гель для цієї страви має бути сильним), і підготуємо овочі та м'ясо.
- Для цього рецепта всі інгредієнти ріжуться дрібним кубиком. Тому режим яловичину та вирушаємо в казан, на розігріту оливу. Інтенсивно перемішуємо. Продовжуємо так 3 хв.
- Далі додаємо дрібно нарізаний лук, обсмажуйте 3 хв.
- Додаємо моркву (тож нарізану дрібним кубиком), добре все перемішуємо та тримаємо так 3 хв.
- Потім у казан відправляємо болгарський перець (кубиком), обсмажуємо 2 хв.
- тепер цікаве, додаємо нарізаний часник, гострий перець (якщо любите гостре), і трохи дрібно нарізаної кінзи. Продовжуємо смажити приблизно 2 хв, інтенсивно перемішуючи.
- Слідом йдуть помідори, теж обсмажуємо 3 хв.
- Тепер обсмажуємо томатну пасту — 2 ст. л. (можна згріти овочі з м'ясом на один бік, а на другий швидко обсмажити пасту). Потім усе добре змішати, посолити та поперчити на смак і додати коріандр.
- Заливаємо все водою (казан великий, на 16 л, так що води знадобиться біля відра) і накриваємо кришкою. (Може здатися, що суп занадто рідкий, але це доти, поки ми не приготуємо клейки).
ПОРАДА: воду можна заздалегідь закип'ятити, так суп швидше закипить, також замість води можна використовувати м'ясний бульйон.
- І поки суп закипає, можна зайнятися тестом. Розкочуємо колодок, тісто має бути досить тонким, приблизно 3 мм. Далі нарізаємо аркуш на смужки (приблизно 1.5 см), і потім впоперек, на квадратики.
- Після того, як суп закипів, надамо йому ще покипіти 20 хв, а потім закисаємо наші клейки. Добре все перемішуємо.
- Варім до готовності тіста, хв 10.
- Після, закидаємо кінзу, що залишився, і можна подавати смачний, густий, ароматний і насичений суп.
За підсумком, ви отримаєте в такий супчик:
У нашому інтернет-магазині ви можете купити якісний мангал з доставкою по всій Україні, на яких ви зможете приготувати цю чудову страву.
Смачного!
Інші статті
- Як вибрати мангал? Поради, взяті з досвідуВибираємо мангал, виходячи з 3 типів потреб: для приватного будинку, для природи та для квартири.
- Хрусткі ребра на мангаліРецепт хрустких реберців у олії на казані, який ми часто практикуємо останнім часом.