Кошик

Хрусткі ребра на мангалі

Хрусткі ребра на мангалі

Сьогодні поділимося рецептом хрустких і пряних реберець, які готуються в казані. Можна готувати їх як на мангалі, так і вдома на конфорці, оскільки вони готуються в олії.

Інгредієнти:
- Ребра: 3 кг.
- Рисовий оцет: 2 ст. л.
- Гірчиця: 1 ст. л.
- Цукор тростинний (можна та звичайний): 1 ст. л.
- Соєвий соус: 8-9 ст. л.
- Рослинна олія
- Перець 
- Сіль
- Мука

Почнемо приготування:

1. Обов'язково знімаємо плівку з ребер. Розрізаємо стрічку на окремі ребра, а потім рубаємо на шматочки завширшки 3-4 см. 
2. Складаючи всі шматочки в глибоку миску, і виливаємо туди соєвий соус — 8 ст. л.
3. Потім додаємо гірчицю — 1 ст.л., цукор — 1 ст. л., рисовий оцет — 2 ст. л., сіль і перець на смак. 
4. Обов'язково додамо трохи олії, добре все перемішуємо, і залишаємо м'ясо маринуватися на 2-3 години. 
5. Після того, як реберці промаринувалися, потрібно їх запанувати, щоб вони були максимально хрусткими. Для цього беремо каструльку, на дно висипаємо трохи борошна, потім кладемо половину ребер, і зверху теж посипаємо борошном. Закриваємо кришкою й гарненько збовтуємо. 
6. Перекладаєте обвалювати шматочки на тацю, струсивши водночас зайве борошно. Прорізаємо теж саме з другою частиною ребер. 
! Якщо ребер у вас не так багато, можна обійтися й без каструлі, а зробити все в целофановому пакеті.  
7. На розпалений мангал підставлять казан, вливають у нього пляшку рослинної олії, ідемо на її нагрівання. Щойно олія почала злегка димитися, занурюємо першу партію реберець (робити це краще частинами, що все добре зарум'янелося з усіх боків). 
8. Слідуємо за вогнем, він має бути добрим, але не на максимумі, щоб м'ясо встигло приготуватися й не згоріло. 
9. Обсмажуємо шматочки до золотистої скоринки, і виловлюємо шумівкою. Завантажуємо наступну партію. 
10. Отже, м'ясо має хрустку скоринку, але воно ще не приготувалася. Після першого обсмажування додаємо дров до багаття, щоб тепер було на максимумі. 
Друге обсмажування для цього рецепту обов'язкове!
11. В розпечену олію, точно також — партіями, закидає ребра й обсмажуємо по 3 хв. 
12. Залишилася найменша. Обсмажити все м'ясо та насолоджуватися чудовим хрустком і соковитим смаком. 

За підсумком, ви отримаєте ось такі реберця:

хрустящие ребрышки в казане на мангале

Якщо ви любите готувати на свіжому повітрі, то обов'язково подивіться на мангали у нашому інтернет-магазині, які ви можете купити з доставкою по всій Україні.

Смачного!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner