Гамбургери на мангалі
Нумо цього разу приготувати смачний і натуральний гамбургер на грилі. Для його приготування нам знадобляться такі компоненти.
Інгредієнти:
- Фарш (яловичина/свинина): 2 кг
- Листя салату
- Червоний лук
- Сіль
- Перець
- Сир (квадратики)
- Мариновані огірки
- Свіжі помідори
- Пляшечки для гамбургерів
- Рослинна олія
Для соусу:
- Кетчуп
- Гірчиця (на смак)
- Майонез
А тепер перейдемо до приготування самого гамбургера:
- Котлети робляться абсолютно просто. Додаємо сіль і перець у фарш і гарненько перемішуємо. На свій розсуд, можете додати улюблені спеції, за типом копченої паприки.
- Щоб майбутні котлети не розвалилися, гарненько відбиваємо фарш, хвилин 5.
- Змащувальні дошки, на якій формуватимемо котлети, і тарілку, олією. Можна використовувати спеціальну форму для котлет або ж по старій поверхні, скочуємо фарш у кульку, і придавлюємо зверху.
ВАЖНО! Діаметр котлети має бути більшим за булочки, оскільки під час смаження вона варитиметься.
- Сформовані котлети прибираємо в холодильник на 30 хв. А поки ми займемося розпалюванням мангала.
- Коли вугілля буде готове, можете викладати котлети на решітку. Обов'язково змащуйте решітку рослинною олією, щоб м'ясо було зручніше перевертати.
- Накриваємо мангал і кришкою, й обсмажуємо котлети по 4-5 хв. з кожного боку.
- Огірки нарізуємо слайсами, помідори та лук кільцями.
- Намисто розрізаємо наполами. Після того як знімемо котлети з решітки, можна обсмажити булочки, буквально кілька хвилин. Для того щоб простіше було намазувати соус.
- Збираємо гамбургер. На верхню та нижню частину булочки намазуватимемо різні соуси. На нижню — кетчуп. На верхню — соус: майонез із гірчицею в співвідношенні 3/1 (хто як любить).
- У наш час у магазинах можна купити багато різних соусів, на будь-який смак, є навіть спеціальні, для гамбургерів. Вибирайте на свій смак.
- На нижню булочку викладаємо такі шари: лист салату — огірки — сир — помідор — цибуля — верхня булочка із соусом.
ЛАЙФХАК: якщо ви не любите свіжий лук, можете заздалегідь його замаринувати. Залийте кільця лука окропом на 5 хв, потім промийте холодною водою. Покладіть у баночку та додайте 2 ст. л. оцту, 1⁄2 ст. л. цукру, 1⁄2 ч. солі. Залийте 200-300 мл води та струсіть добре, щоб усе перемішалося. Поставте у холодильник на 6 годин (можна на ніч).
За підсумками, ви отримаєте такий гарний і смачний гамбургер:
А для приготування цього дива вам зможуть допомогти мангали у нашому інтернет-магазині, які ви зможете купити з доставкою по всій Україні.
- Суп із клейками в казані на мангаліУ цьому рецепті читайте оригінальний рецепт супу з клейками, який приємно здивує своїми смаковими якостями вас і ваших друзів.
- Як вибрати мангал? Поради, взяті з досвідуВибираємо мангал, виходячи з 3 типів потреб: для приватного будинку, для природи та для квартири.