Кошик

Гамбургери на мангалі

Гамбургери на мангалі

Нумо цього разу приготувати смачний і натуральний гамбургер на грилі. Для його приготування нам знадобляться такі компоненти.

Інгредієнти: 

  • Фарш (яловичина/свинина): 2 кг
  • Листя салату
  • Червоний лук
  • Сіль
  • Перець
  • Сир (квадратики)
  • Мариновані огірки
  • Свіжі помідори
  • Пляшечки для гамбургерів
  • Рослинна олія

Для соусу:

  • Кетчуп
  • Гірчиця (на смак)
  • Майонез

 

А тепер перейдемо до приготування самого гамбургера:

  1. Котлети робляться абсолютно просто. Додаємо сіль і перець у фарш і гарненько перемішуємо. На свій розсуд, можете додати улюблені спеції, за типом копченої паприки. 
  2. Щоб майбутні котлети не розвалилися, гарненько відбиваємо фарш, хвилин 5. 
  3. Змащувальні дошки, на якій формуватимемо котлети, і тарілку, олією. Можна використовувати спеціальну форму для котлет або ж по старій поверхні, скочуємо фарш у кульку, і придавлюємо зверху. 

ВАЖНО! Діаметр котлети має бути більшим за булочки, оскільки під час смаження вона варитиметься. 

  1. Сформовані котлети прибираємо в холодильник на 30 хв. А поки ми займемося розпалюванням мангала.
  2. Коли вугілля буде готове, можете викладати котлети на решітку. Обов'язково змащуйте решітку рослинною олією, щоб м'ясо було зручніше перевертати.  
  3. Накриваємо мангал і кришкою, й обсмажуємо котлети по 4-5 хв. з кожного боку.   
  4. Огірки нарізуємо слайсами, помідори та лук кільцями. 
  5. Намисто розрізаємо наполами. Після того як знімемо котлети з решітки, можна обсмажити булочки, буквально кілька хвилин. Для того щоб простіше було намазувати соус. 
  6. Збираємо гамбургер. На верхню та нижню частину булочки намазуватимемо різні соуси. На нижню — кетчуп. На верхню — соус: майонез із гірчицею в співвідношенні 3/1 (хто як любить). 
  7. У наш час у магазинах можна купити багато різних соусів, на будь-який смак, є навіть спеціальні, для гамбургерів. Вибирайте на свій смак. 
  8. На нижню булочку викладаємо такі шари: лист салату — огірки — сир — помідор — цибуля — верхня булочка із соусом. 

ЛАЙФХАК: якщо ви не любите свіжий лук, можете заздалегідь його замаринувати. Залийте кільця лука окропом на 5 хв, потім промийте холодною водою. Покладіть у баночку та додайте 2 ст. л. оцту, 1⁄2 ст. л. цукру, 1⁄2 ч. солі. Залийте 200-300 мл води та струсіть добре, щоб усе перемішалося. Поставте у холодильник на 6 годин (можна на ніч). 

 

За підсумками, ви отримаєте такий гарний і смачний гамбургер:

гамбургер на мангале фото

 

А для приготування цього дива вам зможуть допомогти мангали у нашому інтернет-магазині, які ви зможете купити з доставкою по всій Україні. 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner