Шашлик зі свинини в соєвому соусі
Інгридієнти:
- Свинина: 2 кг
- Цибуля: 450 гр
- Соєвий соус: 100 мл
- Спеції сухі (приправа для шашлику, сухий орегано або базилік): 1 ст.л.
- Духмяний перець: 0.5 ст. л.
- Петрушка: (великий пучок) на смак
- Сіль: 0.25 ст.л.
Час підготовки: 25 хв
Страва не трудомістка в приготуванні, інгредієнти всі прості, а підсумковий смак не залишить нікого байдужим.
1. Для приготування шашлику найкраще використовувати нежирний шматок свинини, дуже добре підійдуть для рецепта шийна частина, вона м'якша, а шашлик із неї виходить ніжним і соковитішим. Але також, цим методом можна маринувати будь-який різновид м'яса, на ваш смак. Отже, шматок м'яса сполоснути під проточною водою й обсушити паперовими серветками.
2. Далі нарізаємо м'ясо шматочками середньої величини. Якщо шматочки зробити маленькими, то є ймовірність того, що шашлик вийде сухим.
3. Цибулю почистити й нарізати кільцями завтовшки три-п'ять міліметрів.
ЛАЙФХАК: якщо цибулю, що залишилася після маринування, ви не використовуєте, то можете не різати кільцями, а пробити на блендері. Так вона дасть більше соку, і за кількістю її потрібно менше.
4. Великий пучок петрушки помити й обсушити за допомогою кухонного рушника. Нарізати зелень максимально крупно.
5. У велику каструлю складаємо м'ясо, солимо, перчимо, додаємо інші спеції.
6. Розділити кільця цибулі та викласти шаром зверху, злегка притискаючи, щоб цибуля дала сік.
7. Зелень петрушки також приминаємо, щоб з'явився сік, і відправляємо в каструлю. Усе перемішуємо.
8. Вливаємо соєвий соус і ще раз усе ретельно перемішуємо.
9. Каструлю накрити кришкою або харчовою плівкою та відправити шашлик маринуватися в холодильник на кілька годин (в ідеалі треба залишити на всю ніч). На досвіді, можемо сказати, що й години йому буде досить, якщо Ви поспішаєте.
10. Розпалити мангал, дочекатися, поки прогорять дрова. М'ясо нанизати на шампури не дуже щільно один до одного. Цибулю та зелень постаратися прибрати зі шматочків шашлику, свою функцію вони вже зробили, віддавши сок та аромат м'ясу.
11. Коли в мангалі залишаться тліюче вугілля, викласти смажитися свинину.
12. Готувати шашлик, періодично перевертаючи кожен шампур. Якщо під м'ясом спалахує вогонь, то потрібно збризкнути звичайною водою, щоб загасити полум'я.
13. Смажити м'ясо до готовності, на це піде приблизно від 15 до 20 хвилин (залежить від кількості вугілля, їх жару та розміру шматочків).
Подавати шашлик потрібно гарячим "з пилу з жаром", дуже добре поєднуються з ніжним м'ясом свіжі овочі та маринована цибуля.
А якщо ви вирішили придбати якісний мангал, можете зробити замовлення в нашому інтернет-магазині з доставкою по всій Україні.
Смачного!
- Суп із клейками в казані на мангаліУ цьому рецепті читайте оригінальний рецепт супу з клейками, який приємно здивує своїми смаковими якостями вас і ваших друзів.
- Як вибрати мангал? Поради, взяті з досвідуВибираємо мангал, виходячи з 3 типів потреб: для приватного будинку, для природи та для квартири.