Кошик

Картопля з салом на мангалі

Картопля з салом на мангалі

Нещодавно, ми спробували приготувати картоплю із салом за новим рецептом, так вона вийшла така смачна, що ми просто не змогли не поділитися цим рецептом із вами! Тому записуйте:)

Інгредієнти:
- Картопля (середніх розмірів) — 6 шт.
- Сало - 250 гр.
- Рослинна олія — 4 ст. л.
- Часник — 2 зуб.
- Духмяний перець
- Сіль
- Зелень

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ = 50 хв.
 

1. Добре вимийте картоплю та просушіть рушником. Краще, якщо картопля буде приблизно одного розміру, так вона рівномірно пропечеться й страва матиме апетитний вигляд. 

2. Наріжте картоплю кружечками, завширшки 1 см. 

3. Приготуємо маринад. У рослинну олію додати дрібно нарізаний, або вичавлений часник. Додати сіль і спеції до смаку. 

4. Поєднайте картоплю та маринад. Щоб не мити зайву тарілку, запропонуємо це зробити в целофановому пакетику. Перемішайте весь вміст і залиште на 10 хв.  
! 1.ч.л. маринаду залиште для завершального штриха страви. 

5. Тепер переходимо до найсмачнішого. До сала:) Вибрати можете на свій смак: солоне, копчене, з прошарком і без. Нарізаємо його пластинами, тоншими, ніж картопля. 

6. Далі, нанизуйте картоплю та сало на шампура. Першим і останнім шматочком на шампурі зробіть сало, щоб картопля повністю просочилася жиром і не була сухою. 

7. Відправте на тліюче вугілля шампури та запікайте приблизно 30-40 хв. Час приготування залежить від жару в мангалі, сорта картоплі, і те, як часто перевертатимете шампур. 

8. Готовність можна визначити за золотистою скоринкою, і за допомогою зубочистки. 

9. Ще гарячу страву змастить маринадом, що залишився, для прояву насиченішого аромату та смаку. 

10. Насамкінець, посипте свіжою зеленню. 

За підсумком ви отримаєте ось таку смакоту:
картопля з салом на мангалі фото

Запропонуйте своїм близьким і друзям соковиту й ароматну страву. 

А ми допоможемо вибрати й купити мангал, з доставкою по Україні. 

Смачного! 

 
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner