ЧТО ТАКОЕ ТАНДЫР?
Кожен із нас малює в уяві запашний соковитий шашлик, запечений на грилі м'язистий стейк, великі галасливі компанії друзів на пікніку в лесу или на дачі.
Саме для таких заходів ми представляємо зручний метод втілення ваших бажань і бажань — тандир для приготування м'яса, овочів і виробів з муки. Він швидко, просто і легко зможе в цьому допомогти, адже його можна використовувати як стаціонарну на веранді вдома так і легко перевозити з собою.
Насамперед кілька слів про історії виникнення тандиру.
Піч-тандар — це один з найдавнішого вогнища людства, яке походить від народів Азії, Кореї, Китаю. Також відомі факти існування печей-тандир Ірані, Афганістані та Пакистані.
Спочатку тандир був звичайним багаттям огорожі або в земляних заглиблень, щоб вітер не задувал полум'я, адже серце Азії, покрите суцільними горами, де спостерігаються вітри та різкі зміни коливання температури. Згодом такі заглиблення еволюціонували до зрозумілу глиняну піч.
В етнографічної літератури тандир звучить по-різному: тундур, тунур, терне, тандр, тендир, але суть залишається тією Адже тандир — це піч, виготовлена зі спеціальної коалінової глини. Така піч має циліндричну форму та прикрашена цікавими орнаментами в східному стилі. Ее використовують для приготування широкого спектра страв: м'ясо, птиця, риба, овочі, можна навіть випікати борошняні вироби, різноманітні смачні пиріжки.
Сьогодні тандири можуть бути різного розміру, форми та конфигурации, от маленьких переносних для невеликої кількості м'яса, до великий промислових, які застосовують у ресторанному бізнесу.
Ви зможете приготувати в печі-тандрирі різні страви методом томління. Цей метод відомий тим, що за тривалого збереження однакової температури відбувається повільне тушкування продуктів, завдяки чому всі страви вирізняються ніжною консистенцією й приголомшливим смаком. У такий спосіб можна готувати різні страви тільки в російської печі або в тандирі.
Принцип дії тандира полягає в тому, що глина з якої виготовляються тандири, у упродовж години-напівтора добре розігрівається за допомогою горіння дров у середине печи.
Важіль у тадирі можуть досягати до півметра, тому бажано не розташовувати його близько до легкозаймистими матеріалами.
Після того як дрова згоріли, ми з допомогою зольника, забираємо вугілля та залишки дров, що спалюються. Підготувавши піч приготуванню їжі, ми можемо перевірити готовність тандира до застосування кидів невелику кількість борошна на бічні стінки печі. Якщо вона пригоряє, то піч занадто гаряча, і їжа може підгоряти, якщо немає, то можемо сміливо запікати м'ясо, рибу та борошняні страви. Помістивши страву в середину печі, закриваємо її герметично кришкою і следим за приготуванням, оскільки за мангалом або барбекю. Если со часом тандир остигає, то можемо знову приставити попільник з гарячим вугіллям під тандир, що сприятиме збільшенню температури всередині печі.
К сучасним тандирам в стандартної комплектації входить: совок для золи, кочерга та тримач для шампурів. Додатково можна використовувати різні металеві решітки для запікання овочів, риби та м'яса. Їжа, яка приготована в такій печі, пробудить апетит своїм неповторним смаком і запахом.
Переходьте в наш розділ з Тандирами і вибирайте потрібну для вас модель!
А якщо ви сумніваєтеся у виборі, телефонуєте! Ми допоможемо підібрати потрібну модель!
- Суп із клейками в казані на мангаліУ цьому рецепті читайте оригінальний рецепт супу з клейками, який приємно здивує своїми смаковими якостями вас і ваших друзів.
- Як вибрати мангал? Поради, взяті з досвідуВибираємо мангал, виходячи з 3 типів потреб: для приватного будинку, для природи та для квартири.